tankarstugan.blogg.se

Mina tankar till det mest overkliga - bröstcancer

B som i bronkoskopi

Publicerad 2024-05-29 21:01:46 i Allmänt,

Igår var dagen för bronkoskopi för koll på mina lungor. Det var inte utan att jag var väldigt orolig, smått ångestfylld och nervös. Dock var informationen väldigt snurrig kring detta så jag blev väldigt irriterad. För det första så hade jag tidigare frågat min hematolog/PAL (patientansvarig läkare) Henric eftersom jag fick ett brev hem om att jag skulle göra bronkoskopi. Ibland kommer info via Alltid Öppet, ibland 1177 så att jag fick ett brev kändes konstigt. Han svarade att ja, jag borde gå på den. Själv tyckte jag att det var konstigt svar men insåg att Hematologen och lungavdelningen inte haft eller har något samband med varandra. 
Enligt brevet hade jag fått en tid kl 13.30. Vara fastande från 07.30. Så mycket mer info stod inte. Ganska oklart. 
Dagen innan ringde kontaktsjuksköterska från Hematologens dagvård där jag bl a  kan ringa om min cytostatikabehandling mm. Jag fick information att jag skulle infinna mig på dagvården kl 11.30 för att få trombocyter innan bronkoskopin. Där skulle jag bl a få "patientkläder". (När jag varit inlagd så har jag använt mina egna myskläder). 
Jag hade en helt underbar sköterska på dagvården som hette Hannele. Nära pensionen och jobbade 3 dgr/vecka. Vilken tur att hon jobbade precis igår! Hon kopplade trombocyterna strax efter 11.30. Jag hade tidigare fått info om att jag kunde gå hem direkt efter ingreppet. Skönt! Jag är trött på all evig väntan. När Hannele ringer lungavd så säger dom att trombocyter vill dom att jag ska få under bronkoskopin. Suck! Samtidigt säger dom att jag behöver stanna kvar för observation i 2 1/2 timme för att man hostar och kan ha svårt att svälja efteråt. En stund senare kommer ny info. Jag behöver stanna i 1 1/2 timme. Jag kan inte stanna kvar på lungavd utan behöver transport  åter  till dagvården. Sköterskan på lungavd påpekar att jag faktiskt kan skriva en avvikelse  
Ingreppet som jag varit så orolig för gick efter omständigheterna bra. Jag fick lugnande intravenöst och därefter bedövning i form av spray ner i halsen. Det var lite obehagligt och inte utan att jag hostade och harklade. Blev hes efteråt som sedan försvann. 
Att sedan komma till dagvården kändes tryggt när jag återigen fick träffa Hannele. Jag kände efter ca 1 timme att jag kunde testa att äta min medhavda macka med en kopp te. Det gick bra. När klockan var typ 15.40 ringde jag Klas och bad om hämtning! Jag tog mitt pick och pack och drog från dagvården. Dock lite irriterad över all fel info jag fått under dagen. 

Trots detta så var gårdagen rätt ok vad gäller mitt mående. Detsamma gäller för idag även om min nattsömn inte varit helt "felfri". Jag tar en lugnade tablett (Oxascand) ca 2 timmar innan läggdags. Invid sängen när det är dags att nanna kudden tar jag en Stilnoct. En starkare sömntablett. 
Imorgon ska Klas få lite arbetsro och åker in till stan för att utnyttja den näst sista dagen på han och hans kollegas hyres kontor. Det blir jag och katten hemma. 

Nästa vecka ska mina 3 återstående behandlingar från förra veckan göras då jag fick feber efter 2:a dagen och behandlingarna avbröts. Nu går jag på antibiotika sen förra veckan och jag hoppas att jag kan få det samtidigt som cyton. Med stor sannolikhet är det cyton som orsakade febern :-( 

Jag hoppas att morgondagen blir bra…

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela