tankarstugan.blogg.se

Mina tankar till det mest overkliga - bröstcancer

Det är visst sommar därute och här ligger jag…….

Publicerad 2024-06-23 17:33:57 i Allmänt,

Igår började jag hosta på kvällen. Kändes inte som min vanliga hosta utan mer kraftfull. Gjorde mina vanliga kvälls rutiner. Trots tröttheten så blev det faktiskt lite senare. 

I övrigt hadejag en hyfsad dag igår. Varje sådan dag är oerhört värdefull. Vi åkte till Ågesta Gård och promenerade och tog även en extra sväng vid ett 1 km promenadstråk. Flåsigt och jobbigt men då är det bara att pausa. 
Nöjd och glad över det lilla. 

ASIH kom vid 17. Både Susanne och Hatifa, sjuksköterskor kom. Nya blododlingar och NY antibiotika. Det är en pump som går i 24h och sen byts ut. Jag hade den tidigare innan man bytte ut den till en annan sort. 
Men nu åter till den jag hade först. Jag plockade fram min lilla väska som passar perfekt till pumpen. Så när sedan kvälls rutinerna var färdiga så var det att gå och lägga sig. Jag somnade av min "knock-out" sömntablett . Märkte ganska omgående att hostan skulle påverka mig under natten. Därför bad jag Klas att komma upp med en "hutt" Cocchilana för att i förhoppning dämpa hostningen. Det funkade. Men jag märkte ändå att fram på småtimmarna så kom hostan åter. Passade på att ta lite sovmorgon  eftersom ASIH inte nu längre kommer på morgonen och ger mig antibiotika intravenöst då jag har pumpen. Konstig i kroppen . Frossa. Feber?  Drog på mig morgonrocken och gick ner till köket. Alltid febertermometern i närheten. 39,8. Suck. La mig i soffan och kände mig helt utslagen. Ringde ASIH om febern. En kort stund senare så Hatifa. Hon såg att jag inte mådde bra. Hon ringde jourläkaren för konsultation som hade kontaktat Hematologen. Det skulle bli inläggning. Inte bara pga febern som hoppar hit och dit utan för att min saturation låg på. 83! Ovanligt för mig. Jag brukar ligga på 96-98. Ambulansen kom snabbt och väl ute på Huddingevägen var det blåljus. Nu ligger jag på akuten och prover har tagits, infart skulle sättas in  men avbröts! Lungröntgen är beställd  jag har fått både blod och trombocyter . 
Väntar på både infart, lungröntgen och få komma på avdelning vilket jag hoppas blir på Hematologen. Jag är så trött. 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela