tankarstugan.blogg.se

Mina tankar till det mest overkliga - bröstcancer

Jobbbigt!

Publicerad 2023-04-19 10:06:52 i Allmänt,

Jag jobbade ju som sagt eftermiddag igår. Kom till jobbet till kl 12. Jag hade ätit lunch hemma så det behövde jag inte göra. Så jag bytte om och tog min glo-tid. Hämtade vatten, tog det lugnt. Så dagen började lugnt och bra. Jag googlade lite på blodtrycksmätare men de var så attans dyra så jag kom då på en reklam jag sett på tv om Blodtrycksdoktorn. Jag laddade ner appen. 
 
Jag tog ut en patientlista och hade på måndagen skrivit ner vad jag skulle göra och vilka patienter jag skulle träffa. 
ADL på en av patienterna som jag träffat och 2 andra patienter som är inaktiva som bara ligger i sängen. "Inte planera in för mycket nu...". 
Vid 13 tiden gick jag ner till avdelningen. Träffade 2 patienter som jag träffade i måndags.Kl 14 var det teamrond och det var jag och Kristina, kuratorn som var med av paramedicinarna. Nya läkare. Johanna, den som var där tidigare, är kanske inte kvar. Jag hade lite svårt för henne eftersom hon tyckte att jag skulle göra hembesök hos patienter som var planerade hem och där hemmasituationen var komplicerad. Det var stressande. 
Jag vet att Charlotte, min chef, har talat om för personalen på 22:an vad mina arbetsuppgifter är och att jag för tillfället arbetar 50%. Det är 4 timmar för mig och då ska man och hinner inte göra så mycket. Jag ska ju även ta mina pauser. 
Teamronden tar 1 timme. ADLen för patienten kvarstod. Jag sa att jag jobbar eftermiddag imorgon så den kan jag göra först när jag kommer. Jag nämnde för läkaren att jag bara jobbar 50% och fick då en liten syrlig kommentar tillbaka. När jag varit på avdelningen i 2 timmar utan att jag tagit någon paus och dessutom inte druckit något vatten kände jag att jag behövde avlägsna mig. Jag gick upp till plan 4 och till vårt personalkök och kände en begynnade trötthet och kände mig sliten och tung i huvudet. Jag träffade Malin, en annan arbetsterapeut som också haft förmånen att ha erfaremhet av PBM. Inte pga utmattning men av smärttillstånd. Hon frågade hur läget var och jag var ärlig och sa att jag fått ett stresspåslag. Hon förstod mig. 
 
När min lilla paus var klar gick jag tillbaka längs korridoren tillbaka till kontoret. Såg att Charlotte satt i sitt rum så jag gick in där och berättade om upplevelsen under teamronden. Hon blev förvånad över att läkaren uttryckt sig så som hon gjort. Att hon informerat cheferna på 22:an om mitt tillstånd. 
Jag har nu också fått informationen om att jag kommer att få en ny chef i maj. Det är Cia, som är enhetschef på 22:an som kommer att bli min nya chef. Detta gäller även våra kuratorer Krisitna och Jakob. Fredrik och Malin som jobbar på ASIH kommer att få Camilla som ny chef, som är enhetschef på ASIH. Om jag kommer att sitta kvar på plan 4 återstår att se men jag behöver definitivt en plats att gå undan för återhämtning. Eftermiddagen kändes inte jättebra för min del. Jag känner att jag har svårt att begränsa mig. Tar gärna på mig mer än vad jag ska. Försöker att inte säga "Det där kan jag kolla, jag fixar det...". Det fungerar ganska bra. Men att skriva upp en lång lista på vad jag ska göra på mina 4 timmar fungerar inte. Så idag när jag jobbar eftermiddag ska jag försöka att avgränsa mig. Komma ihåg att ta mina pauser som egentligen ska omfatta 2 pauser, inte bara 1 som jag hade igår.
 
Jag hade ett Hatha Yoga pass inbokat på SATS men jag avbokade den eftersom jag kände att jag inte skulle orka. Jag var trött och irriterad när jag kom hem och hade defintivt ingen lust att laga mat eller göra något annat. Jag registrerade mig i appen Blodtrycksdoktorn. Nu ska jag börja ta mitt blodtryck. Om det är så högt som det var igår och fortsätter vara så, då finns det en "risk" att jag behöver även blodtryckssänkande mediciner.Doktorn sa till mig igår att det inte finns något annat att justera, som typ vikt, mat, fysisk aktivitet, eftersom jag redan är aktiv mm. 
 
Nu ska jag ta 2 st Alvedon 
 
 
 
 
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela