tankarstugan.blogg.se

Mina tankar till det mest overkliga - bröstcancer

Ljuger jag?

Publicerad 2021-09-21 09:53:41 i Allmänt,

Igår blev jag intervjuad. Jag har alltså sökt nytt jobb! Mamma Mia!! 
Intervjun blev digital och det gick bra. Den tog bara ca 20 minuter. Sen hade jag tydligen övertygat honom om att jag var rätt person för dem. Jag är nämligen kallad till en andra intervju! Är det nu jag ska berätta sanningen om mig själv? "Berätta dina negativa sidor!"  Ja, visst, jag har dåligt minne och jag hör dåligt. Dessutom är jag stresskänslig. Vilka bra förutsättningar jag har eller hur! 3 av dom värsta dåliga sidorna någon kan ha. 
Ibland tänker jag att jag bara fejk. Folk tror att jag är jätteduktig (för att jag kanske ser ut som en sån människa) men egentligen kan jag ingenting och jag är en fejk person. Att jag har dåligt minne gör inte saken bättre. Att hålla kvar något i mitt minne är en egenskap jag inte längre äger. Så ibland blir jag rädd för mig själv för att jag inte kommer ihåg. Kanske därför jag känner mig som en fejk ibland. 
Att söka nytt jobb är läskigt. Träffa helt nya människor som inte vet hur jag funkar och hur jag kommer att smälta in i en gemenskap som redan finns. Att göra mig själv omtyckt. Det värsta jag vet är om någon skulle tycka illa om mig? Då skulle jag gå i bitar. Å hur ska jag förklara för alla nya människor jag möter att jag har nedsatt minne och bli accepterad för det. Tänk om dom mobbar mig eller att jag blir utfryst. Att ingen vill hjälpa mig? Ibland funderar jag på hur jag egentligen klarar av att jobba? Det är nog för att jag har en massa stöttande männsikor bakom mig. Vissa av dom stöttar mig utan att de vet om det. Men så länge det känns bra för mig så är allt lugnt. 
 
På intervjun igår kändes det som att "har jag ljugit för honom?" Det gick så snabbt och det kändes som att han blev övertygad ganska snabbt. Hur kan man få uppfattning om en människa på så kort tid? Många pratar ju om det första intrycket. Intresserad? Glad? Leende? Lyssnande? Eller vad beror det på? Därför känns det som att jag ljugit. Har jag berättat något för honom som inte stämmer? Nej. Jag talade inte om sanningen till varför jag söker ny tjänst. Att mitt nuvarande arbete inte är hållbart. Att det inte är flexibelt. Att man hela tiden blir misstänkliggjord. Om jag sitter inne på kontoret och läser artiklar, skriver intyg, går och tar en kaffe - att det tas som att jag inte arbetar. Att jag inte vågar gå in till chefen för att jag är rädd för henne. Att jag är rädd för att bli utskälld. Är det så konstigt att jag söker mig bort från en ohälsosam arbetsplats? Men det kan jag ju inte säga på en intervju. Samtidigt är jag rädd att jag ska bli utsatt för en stress jag inte klarar av. Det gör mig livrädd. Det förstör hela min tillvaro. 
 
Är jag fejk eller är jag sann?

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela