tankarstugan.blogg.se

Mina tankar till det mest overkliga - bröstcancer

Inskrivning

Publicerad 2020-08-31 15:09:51 i Allmänt,

Sista dagen i augusti. Idag skrivs jag in på Plastikkirurgiska avdelningen på Nya Karolinska Sjukhuset i Solna. Gick vid lunch från jobbet för att ta mig in mot stan. Hade bestämt mig för att ta bilen. Det blir så bökigt annars. Ställde in GPS:en och drog iväg. Så klart körde jag fel 2 ggr men som vanligt var jag ute i god tid så jag hann fram ändå i tid. Parkering är ju aldrig lätt att hitta så det fick bli garaget den här gången. Anmälde mig i kassan och fick veta att jag hade 18 minuter på mig :-) 
 
Plastikkirurgiska mottagningen. Jag blev uppropad efter några minuter bara. Fick träffa överläkaren som jag träffat förut. Åsa Nordlander Lind. Det var nästan 1 ½ år sen jag var på besök på (gamla) Karolinska och fick all information om operationen jag så gärna ville göra. Inte enbart i positiv anda. Men nu var jag här i allafall. Jag har kärl i buken som dom förhoppningsvis kan använda sig av för att göra ett nytt bröst åt mig. Dom är inte jättestarka men dom finns där. Dessutom är min hud där mitt tumördrabbade bröst suttit, väldigt tunt. Men det är väl tur att inte jag är mikrokirurg för det där förstår jag mig inte på. 
Jag fick fylla i en blankett om min livskvalite så som den är nu. Mest utifrån att jag bara har det ena bröstet. Jag brydde mig inte så mycket om det förut men det har med åren blivit mer och mer viktigt. Jag hoppas verkligen att detta kommer att bli bra. Det nya bröstet blir till att börja med större än mitt befintliga. Kanske behöver dom förminska det andra. Det bröst jag har kvar är ju inte jättestort så att förminska det....hmmmmm. Jag bad om ett läkarintyg för att jag ska kunna göra ett uppehåll i min betalning av månadsavgiften till SATS. Onödigt att betala för träning när jag ändå inte får göra det på 3 månader. Promenader på sin höjd! Oj vad jag kommer att bli frustrerad! 
I kallelsen står det att besöket skulle ta ca 2 timmar. Efter ca 20 minuter var jag färdig hos doktorn. Då hade hon lyssnat på lungorna, hjärtat och tagit blodtrycket. Allt var normalt. 
En tur till Bild och funktion ingår i hela kitet. Jag vet inte hur många ggr jag har fått min överkropp fotad. Det är många i allafall. Det gick också ganska snabbt. Inte laddat alls. Bara hög igenkänningsfaktor. Rakt framifrån, i 45 graders vinkel x 2 och med armar bakom kroppen och med armar upp i luften. Tack och hej. 
 
Klockan hade slagit 13.45. Åker inte tillbaka till jobbet. Åker hem. När jag är på väg ut från Gävlegatan 55 ser jag ett bekant ansikte. Jussi! Han jobbade i Hjälpmedelsförrådet på Huddinge sjukhus när jag jobbade där. Ett kärt återseende. Vad roligt vi hade det då och där. Han hade en otrolig ordning i förrådet och vi var lyckligt lottade att ha en sån som Jussi där! Jag fick titta in i hans förråd på Nya Karolinska också och det var nästintill VÄLDIGT MYCKET prydligare än i Huddinge. Jisses, vilken ordning! Varenda pinal stod korrekt och rakt och markerat med skrift på varje låda. Det är andra lyckligt lottade arbetsterapeuter som får njuta av en sådan ordning! Sen fick jag också träffa min gamla chef, Helena, som satt på kontoret och jobbade. Vi pratade en stund och det var riktigt roligt att träffa gamla kollegor! Inser att jag hade det bra på Huddinge när jag jobbade där. Många kollegor och alla var hjälpsamma och vänliga. Ett litet sting av saknad är det nog. 
 
A piece of cake att hitta hem. Inga köer, bara att tuta och köra. 
 
Nu är det "bara" 3 dagar kvar att jobba och sen kommer jag att vara borta från jobbet ett tag. På fredag är det covid-19 prov. Sen till syrran och göra mig fin i håret. 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela