tankarstugan.blogg.se

Mina tankar till det mest overkliga - bröstcancer

31 december 2018 Dagen för förnyande av löften

Publicerad 2019-10-21 14:59:31 i Allmänt,

Igår hade vi möte med assistent Annie för att bestämma ordningen för idag. Uppe med tuppen vid 8. Frukost med utsikt över den underbara lagunen och det turkosblåa vattnet. Barnen fick sedan stanna i huset med vi cyklade till byn. 2 mil tur och retur på cykel var en kamp. Till byn gick det bra men med många vätskepauser. Själva byn är ju inte så stor. Vi letade efter ett ställe där dom sålde typ hawaii skjortor - till Leo. Men vi hittade ingenting. Istället hittade vi nåt på vägen som sålde - förmodligen - hemmasydda skjortor och köpte en jättefin skjorta åt Leo. Vi cyklade sedan hemåt och det var väldigt hett. Var glad åt att ha köpt en hatt. Dels värmen från solen och sen även från asfalten. Efter 2 timmar och många vätskepauser var vi tillbaka på Aitutaki Village och väl värda ett dopp i lagunen! Härligt och ljuvligt! Lätt lunch och sen vila och ta det lugnt på rummet. Svalt och skönt. Det har varit väldigt hett idag. Å vi säger tack gode gud för lagunen. Vid halv 4 började vi göra oss i ordning. Duscha, byta kläder, fixa. Vid 16.30-16.45 gick vi till vägen och precis då kom Annie, assistenten. Hon tog oss en bit längre bort där vår båt fanns. Vi fick träffa både kapten och "prästen" Stephen. En ca 20 minuter båtfärd till en sandbank där vi Annie tog en massa foton på oss och barnen. Leo hittade en kokosnöt som han började lattja med. Sen blev vi hämtade av båten och den körde oss till One Foot Island! Där skulle vår ceremoni äga rum.Medan dom fixade i ordning allt så gick vi längs stranden och kollade på alla krabbor. Sen kom den stora stunden....
Stephen pratade så fint om äktenskapet. Vi fick sedan säga våra löften till varandra. Det var väldigt känslofyllt. "Klas, You may kiss Your bride". Annie fotade som en tok. Sen fick vi skåla i champagne. Leo fick en lektion i hur man knäcker en kokosnöt. Det var lite enklare än man tror. Om man har rätta handlagen. 
Vi skrev under våra nya löften och fick varsin stämpel i våra 4 pass. Vi var ju faktiskt det sista paret på One Foot Island! Å som dessutom förnyade sina löften. Sen en fläktande och härlig båttur tillbaka till Aitutaki Village för middag. Den var specifikt arrangerad för oss en bit från restaurangen. Väldigt fint! Middag med förrätt, varmrätt och efterrätt (+ icecoffee) med vår alldeles egna servitör. Mycket god mat - tonfisk, och champagne som dryck. En helt underbar eftermiddag och kväll. Vi ringde på syrrans mobil vid typ 01.30. Hon lät lite påverkad. Vi sa vi hade över +30 grader. I skrivande stund har vi fortfarande 2018. 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela